Over Upje.

Follow by Email

donderdag 28 juni 2012

Een gerief.

't Is een gerief, zu, ne vent. Dat doet spinnen dood voor u (als ge chance hebt), draagt de zwaarste boodschappenzakken, rijdt het gras af en pompt uw fietsbanden op als ge zelf te hard staat te klungelen. Op tijd en stond zegt dat ook ne keer dat ge schoon zijt (altijd goed voor de eigenwaarde), is dat al eens trots op iets dat ge presteert of giert dat het al eens uit met een onnozel grapke van uwe kant. Een gerief, ik zei het al.

Maar soms, hé, dan kunt ge dat ook achter het behang plakken. Dan verandert dat in een klein kind, maar ge moogt daar dan niet op reageren als op zone kleine, want dan doet ge denigrerend en al. Heel tof.

Mijne vent heeft een kwaal die blijkbaar veel mannen hebben: als hij moe is, dan wordt hij slechtgezind. Om elk onnozel ding. En dat moet dan natuurlijk uitgewerkt worden op het enige beschikbare slachtoffer. Maar toegeven dat hij misschien wat overreageert door oververmoeidheid? Ho maar. Of besluiten dat ne keer wat vroeger gaan slapen geen slecht plan zou zijn?

Ge begrijpt dat ik echt uitkijk naar het moment dat het EK voetbal gedaan is. En niet alleen omdat voetbal mij voor geen meter boeit...

1 opmerking: