Over Upje.

Follow by Email

zondag 12 augustus 2012

Heerlijkheden.

Zo soms begint ge aan iets waar ge eigenlijk geen goesting voor hebt. Naar een feestje gaan waar ge niemand kent behalve de jarige, bijvoorbeeld. Er zijn wel wat mensen die ge al een enkele keer hebt ontmoet, of anderen die ge duizend jaar geleden al wel eens placht te zien, maar daar zijt ge op zo’n moment niet vet mee. ’t Begint om halfacht, dus ge plant om tot een uur of tien te blijven. Dan hebt ge toch wel uw plicht als vriendin verricht en kunt ge nog op een redelijk uur thuis in de armen van den echtgenoot kruipen.

Maar dan plots komt er iemand binnen die ook niemand kent. En nog twee dames die buiten elkaar niet echt gesprekspartners blijken te hebben. Ge geraakt aan de klap, ge ontdekt dat ge veel meer links hebt met elkaar dan ge u ooit kon voorstellen en ge blijft dus aan de klap. Waar er in ’t begin soms nog eens een kleine stilte viel, zijt ge op den duur met zijn allen niet meer te stuiten. Ge ziet dat het tien uur is, maar ’t is gezellig en ge blijft nog wat. Intussen worden er allemaal bbq-hapjes aangevoerd en laat ge het u allemaal goed smaken. De jarige installeert zich mee bij het groepke en ge tettert met zijn allen vrolijk verder. Ge krijgt het koud met uw zomeroutfit zo in de buitenlucht, dus er worden fleecedekentjes aangevoerd voor wie dat wenst.

En zo gebeurt het dan dat ge al wel een paar keer op uw gsm hebt gezien dat het laat was, en toch een beetje gedacht hebt dat ge zou moeten doorgaan. Ge hebt nog een fietstocht van een uur voor de boeg en al. Maar ’t is zo gezellig, dus ge blijft nog wat. Ge smst al naar de echtgenoot dat hij mag gaan slapen, want dat ge er nog niet direct zijt. En uiteindelijk is het dan één uur wanneer ge toch écht gaat vertrekken en ook de rest er een eind aanbreit wegens afvriezende tenen. Ge geraakt dan nog niet zo goed weg omdat er nog wat onnozel gezwanst wordt, en dan stapt ge dus om kwart na één op uw fiets.

Om dan om kwart na twee in uw bed te stappen en tegen het lief te verzuchten: “Ik heb een heerlijke dag gehad.”

3 opmerkingen:

  1. Totaal off-topic : weet je dat jouw lettertype eigenlijk net iets te klein staat om comfortabel te lezen... zeker in de rss feed... Hopelijk verandert dat binnenkort zodat ik jouw leuke stukjes kan blijven komen lezen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huh, vind je? Ik zal er eens mee experimenteren dan!
    En bedankt voor het compliment ;-).

    BeantwoordenVerwijderen