Over Upje.

Follow by Email

zondag 20 april 2014

Een vragenlijstje.

Een weekmenu was blijkbaar niet goed genoeg voor mijn kritische lezers, maar de inspiratie voor andere spannende blogs ontbreekt gewoon (ik maak niks mee dezer dagen!) en energie om heel actief naar iets te zoeken ontbreekt. Daarom proberen we het eens met een vragenlijstje in te vullen! Volgens bepaalde blogsters met véél lezers is dat altijd een hit. Here we go ...

1. Laat je de deuren van je kledingkast open of doe je die netjes dicht?

Ik doe vaak een poging om ze dicht te doen, maar toch blijft het resultaat altijd dat ze nog een stukje openstaan. Wij hebben namelijk schuifdeuren, maar die klemmen een beetje. Zowel de echtgenoot als ik hebben er al duizend keer op gevloekt en diezelfde echtgenoot heeft al zevenhonderd keer gezegd dat er iets aan moet gebeuren, maar als ik dan probeer hem in gang te laten schieten, dan krijg ik alleen maar wat gegrommel. Voorlopig zal het dus nog niet gebeuren. En momenteel geraak ik eindelijk terug in (een klein stukje van) mijn gewone kleren, dus die liggen nu een beetje verspreid over onze boekenkamer tot ik ze allemaal nog eens heb gepast en naar mijn kast versast (ziet mij rijmen en dichten!). Daar ziet het er redelijk schandalig uit, ik geef dat toe!

2. Neem je shampoo en andere spullen mee van de hotelkamer?

Alleen als die belachelijk goed ruikt of als mijn haar er plots schitterend mee uitziet, maar dat is dus eigenlijk nog zo goed als nooit gebeurd. Maar eigenlijk is dat nu toch niet zo schandalig als je dat wél doet, hé. Wat gaan die mannen van dat hotel ermee doen, misschien, voor de volgende klant laten staan? Ik dacht het niet! De vuilnisbak in, vrees ik. Dan kunt ge het beter meenemen en de overschot thuis gebruiken, niet?

3. Slaap je met je dekbed ingestopt of hangt deze los?

Los, maar vanachter zou ik het liever ingestopt zien. Alleen zijn wij een stel klungels dat niet eens geschikte lakens en overtrekken kan vinden voor die formidabele boxspring die we hebben gekocht. Volgende keer – binnen twintig jaar dus ofzo – wil ik terug een gewoon bed, amai!

4. Heb je ooit een verkeersbord gestolen?

Nee. Verder dan een pakje kauwgom toen ik tien was, ben ik niet geraakt. Dat was trouwens wel in de Delhaize, nu ik eraan denk! Straf dat dat gelukt is, vind ik! Maar nee, een verkeersbord ... Ik zie de meerwaarde ervan nu niet meteen.

5. Gebruik je graag post its?  

Thuis zou ik niet weten waarvoor, maar op het werk vliegen die erdoor. Zo gemakkelijk dat dat is! Ik schrijf er dingen op die ik nog moet onthouden, zaken die ik nog moet doen, ... . Ik bestel die altijd met vijf blokjes tegelijkertijd. (Ja, wij moeten alles bestellen en dan hopen, bidden, smeken dat alles voorradig is, want anders hebt ge gewoon dikke pech. Ik probeer trouwens al eeuwen zo een doorschijnend mapje te pakken te krijgen dat aan drie kanten open is en waarvan de achterkant een kleur heeft. Verder zijn er zo twee ijzeren pinnetjes om papieren aan te rijgen. Wij noemen dat ‘een snelhechter’, maar als ge dat opschrijft, dan krijgt ge alleen die ijzeren pinnekes. Moest ge dus weten hoe ik dat nog zou kunnen noemen, laat het me dan weten!)

6. Spaar je Airmiles en zo ja, heb je ze ooit wel eens gebruikt? 

Nee, ik zou zelfs niet weten hoe dat moet. Met mijn gemiddelde van 1 keer om de drie jaar vliegen zal dat ook niet meteen hard gaan, vermoed ik.

7. Word je liever aangevallen door een beer of door een zwerm bijen? 

Euh, een beer dan maar. Bij zelfs één bij is het risico op een hartinfarct van de grote schrik al groot, laat staan bij een zwerm.

8. Heb je sproeten? 

Ja. Tot mijn 21ste had ik er wel maar één, in mijn gezicht dan nog. Sindsdien zijn ze exponentieel vermeerderd en nu heb ik er in alle vormen en maten. Iedere keer als het zomerseizoen aanbreekt en ik dus meer bloot vel laat zien, maar ook meer aandacht aan mijn huid besteed, schrik ik daarvan!

9. Lach je als je door hebt dat iemand een foto van je maakt?

J
a, anders vinden ze weer dat ik “een zure” ben :P. Niet dat lachen een foto met mij erop beter maakt, want ik ben écht niet fotogeniek!

10. Waar kan je je kapot aan ergeren bij anderen?

Smakken tijdens het eten, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Ik schrik er altijd van hoeveel volwassenen dat nog steeds doen. Of een geweldig groot ego, dat ook.

11. Tel je je stappen weleens als je aan het lopen bent? 

Lopen? Mwoehaha. As if ... .


12. Heb je wel eens in de struiken geplast?

Dat moet toch al van in mijn tijd bij de jeugdbeweging geleden zijn en dat is dus toch al eventjes!

13. Ook wel eens gepoept dan? 

Nee, er zijn wel grenzen.

14. Dans je wel eens zonder muziek? 

Nee, zelfs mét muziek gebeurt het al niet echt vaak.

15. Kauw je op je pen? 

Nee, want ik word op slag mottig als ik zelf een balpen in mijn handen krijg waar een voorganger dat heeft gedaan. Doe een ander niet wat gij niet wilt dat u geschiedt, hé.

16. Met hoeveel mensen ben je naar bed geweest deze week?

Geen één. De echtgenoot en ik zullen eerst eens terug wat energie moeten krijgen, vrees ik. Met andere mensen ga ik niet naar bed.

17. Heb je een één- of tweepersoonsbed? 

Tweepersoons. Sinds kort eentje van 1m80 en eigenlijk is dat stom. We moeten echt naar elkaar zitten zoeken soms. Nochtans hebben we het gekocht omdat we het andere te klein vonden. Dat was 1m60, gewoon één maatje kleiner dus.

18. Wat is je favoriete nummer van deze week? 

Zorbing van Stornoway.

19. Vind je het kunnen als mannen roze dragen?

Ja, absoluut, maar er zijn wel weinig mannen die daar niet meteen vreselijk gay door lijken.

20. Kijk je vaak naar tekenfilms?

Zelfs zonder zoon had ik daar geen bezwaar tegen, dus dat zal er in de komende jaren zeker niet op beteren!

21. Wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?

Mission Impossible 2. In ’t Frans. Ik was op taalkamp en ik was degene met de grootste kennis van de taal. De anderen waren jonger, of hadden in hun studierichting zelfs helemaal geen Frans, of hadden wel een andere goede reden om niet zo geweldig te kunnen communiceren in het Frans. Daarom moesten we een film zoeken waarin niet te veel werd gepraat. Mission Impossible 2 dus. Ook al was er bijzonder weinig tekst, ik moest niets anders doen dan vertalen wat er gezegd werd. De andere filmgangers bekeken mij op den duur al heel erg nijdig. En ik wist toen al dat ik echt nooit meer naar MI-films hoefde!

22. Waar zou je waardevolle bezittingen verstoppen als je ze zou hebben? 

Verstoppen?? We leven nu toch niet meer echt in de middeleeuwen, hé. Als ik iets écht waardevols zou hebben, dan nam ik mij een kluis in de bank ofzo.

23. Wat drink je bij het avondeten?  

Cola light. Bij een broodmaaltijd op een ander thee. En op restaurant soms bruiswater.

24. Welke saus eet je bij je kipnuggets? 

Thuis geen, want dan telt dat gewoon als vlees en daarbij eet ik geen saus. In een fastfoodrestaurant ketchup, voor die ene keer op het jaar ofzo.

25. Wat is je favoriete eten? 


26.  Welke films kan je eindeloos blijven kijken? 

The sound of music passeert toch ieder jaar weer! (Niet waar, dit jaar heb ik – oh ramp – het gemist!)

27. Wie heb je als laatst gekust? 

Mijn zoon.  De echtgenoot is namelijk verkouden. Anders zou hij het zeker geweest zijn, want ik ben absoluut verslaafd aan kussen met hem.

28. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Haha, de padvinders, da’s het equivalent van de scouts, zeker? Heeft Nederland eigenlijk ook een onderscheid zoals de scouts en de chiro hier? In ieder geval heb ik tot mijn dertiende ofzo in de scouts gezeten, ja. Dikke spijt dat het geen chiro was, want daar zaten al mijn vriendinnen. En daarna zat ik in “de plussers”, waar ik ook een jaartje leiding heb gedaan.

29. Zou je ooit naakt poseren in een blad? 

Absoluut! Niet! Als ik ooit al eens een interview geef (uiteraard niet voor een blad met naam), dan probeer ik de foto al te vermijden. Laat staan naakt ...  . Niemand heeft daar boodschap aan, zijt maar zeker.

30. Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven? 

Vorige zomer. Ik moest onverwachts een paar weken platliggen en ik had nog geen cadeautje voor de echtgenoot zijn verjaardag, dus zocht ik een alternatief cadeautje. Onze grote vriend Pinterest bracht me op het idee om brieven te schrijven voor allerlei situaties. Doe open als je ... verdrietig bent / voor het eerst papa bent geworden / jarig bent / me mist / ... .

31. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet controleren? 

Dat denk ik wel, maar ik zou dan wel al eerst gevonden moeten hebben hoe ik in onze nieuwe auto die motorkap moet openkrijgen. Nieuw ... een jaar of drie, hé :P

32. Ooit een verkeersboete gehad voor overtreding van de maximum snelheid?

Ik heb al iets van een zeven jaar mijn rijbewijs zonder enige boete! Ahja, als ge niet rijdt ...

33. Ooit zonder benzine gestaan? 

Nee, toen ik nog reed, zorgde de echtgenoot altijd heel lief dat er zeker genoeg benzine inzat.

34. Wat eet je het liefste op brood? 

Preparé! Maar wat ik het vaakst éét op brood, da’s salami of hesp.

35. Wat eet je het liefst als ontbijt? 

Croissants en koffiekoeken en eieren met spek op een bruine boterham met véél goei boter. En dan nog wat versgesneden fruit en misschien nog wat yoghurt. En daar dan een stevig taske thee bij. Nee, dat heb ik van zijn leven nog niet zelf gemaakt, nee, maar als een mens op hotel is, dan komt het soms dicht in de buurt.

36. Hoe laat ga je meestal naar bed? 

Veel te laat, nog steeds. Tussen 23u en 1u, dat laatste uiteraard nooit op weekdagen. Al denk ik dat dat niet haalbaar gaat blijven als ik terug moet gaan werken.

37. Ben je lui? 

Eigenlijk wel, ja. Maar de afgelopen twaalf weken heb ik me toch ontpopt tot een ijverige huisvrouw en heb ik gewassen, was geplooid, afgewassen en opgeruimd als nooit tevoren!

38. Wat was je favoriete outfit tijdens verkleedpartijtjes toen je klein was?

Oeioei, daar vraagt ge iets. Ik weet dat we een roodkapjesding hadden, maar voor de rest herinner ik me er niet al te veel van.
 
39. Wat is je sterrenbeeld volgens de Chinese horoscoop? 

Hond. Ik ben het moeten gaan opzoeken, hoor, dat weet ik allemaal zo niet.

40. Hoeveel talen spreek je? 

Nederlands, Duits, Frans en Engels. En vijf woorden Italiaans, dus ik kan op vakantie een ijsje en een sinaasappel gaan bestellen. En een waterke. Maar cola light zullen ze daar ook wel verstaan, zeker?

41. Heb je een abonnement op een krant of tijdschrift? 

Wij hebben een abonnement op de Humo, maar eigenlijk leest vooral de echtgenoot die. Voor de rest valt hier op tijd en stond iets van de vlaamse diabetesvereniging in de bus.

42. Speelde je vroeger liever met poppen of met autootjes? 

Ik had één pop, Ireentje. Ze had een doos als bed en een kussensloop als lakentje. In een huishouden met vijf dochters waren er geen autootjes precies.

43. Ben je eigenwijs?

Ik vind van niet. Maar als ik écht vind dat ik gelijk heb, dan zult ge toch met goeie argumenten moeten afkomen en moeten kunnen bewijzen dat ik ongelijk heb.

44. Dr. Phil of Oprah? 

Als het dan echt moet, kies ik eerder Dr. Phil.

45. Heb je ooit een soap serie gevolgd? 

De eerste ooit was ‘wat nu weer’. We mochten thuis geen tv kijken, alleen maar in de vakantieperiodes. ‘Wat nu weer’ speelde alleen in de grote vakanties, dus dat was helemaal geschikt voor ons. Ieder jaar waren we trouw op post! Onze grote liefde voor Gunther Levi is daar ontstaan, denk ik.

Nu kijken we nog naar Thuis, triestig, zeker? We blijven er niet voor thuis, we nemen het niet op en het kan dus soms gebeuren dat we twee weken niet hebben gekeken. Maar als we niets aan de hand hebben, dan is het wel een goed programma om hersenloos naar te kijken. En om u soms af te vragen of die programmamakers dan echt denken dat de kijkers niet meer weten dat Simonneke door Luc is verkracht en dat zo ongeveer elke vrouw daar al eens met de Frank is geweest en ...

46. Heb je hoogtevrees? 

Dat hangt ervanaf. Ik durf in allerlei vreselijke attracties in pretparken, maar van zodra ik op mijn eigen lijf moet vertrouwen, gaat het mis. Zelfs een onnozel sportraam is dan goed voor doodsangsten!


47. Zing je in je auto? 

Ahja, he. De echtgenoot maakt zelfs cd’s speciaal met als doel mij te laten meekwelen!

48. Dans je onder de douche? 

Euh. Ten eerste zie ik niet zo goed hoe en waarom ge dat zoudt doen, maar ten tweede hebben wij alleen een doucheslang (van het bad), dus dat zou toch wat onpraktisch worden.

49. Dans je in je auto?

Jep, soms wel. Gewoon dansen, dat kan ik niet, maar ‘zitdansen’, mannekes toch. I’m good at it!

50. Heb je ooit een pistool gebruikt?

Nee nee. Ik zou het precies ook niet willen vasthebben, want ik vertrouw mezelf voor geen haar op dat gebied. Zo eens per ongeluk op het verkeerde knopke duwen of aan iets verkeerds trekken ... Nee, bedankt!

3 opmerkingen:

 1. je bent nr 25 vergeten invullen :D
  Wat dacht je van zichtsnelhechtmappen? http://www.durable.be/benl/producten/detail/2593/zichtsnelhechtmap-a4-kleinverpakking.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wou schrijven: "ik hou het meest van nummerke 25", maar die Mevrouw Van de Moortele was mij voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, wij moeten ook altijd aan elkaar vragen hoe we iets moeten formuleren op een aanvraag voor de aankoopdienst. Zoals de vulling van wc-papierhouders, van die blaadjes die je los eruit kan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen